Početna stranica Profil tvrtke Lokacija Sustavi upravljanja Novosti Kontakt
Vojni program
Željeznički program
Strojna obrada
Savijanje
Rezanje
AKZ
Montaža
Zavarivanje
 
 

Osnovni podaci

ĐURO ĐAKOVIĆ SPECIJALNA VOZILA d.d. (ĐĐSV) djeluje unutar Đuro Đaković Grupe. Nastavljajući 90-godišnju tradiciju proizvodnje željezničkih vagona, Tvrtka proizvodi osnovni borbeni tenk M-84 od ranih osamdesetih.
grad Slavonski BrodSjedište i proizvodni kapaciteti ĐĐ Specijalna vozila d.d. locirani su u Slavonskom Brodu, gradu od oko 60.000 stanovnika, administrativnom i kulturnom središtu Brodsko-posavske županije, smještenom na lijevoj obali rijeke Save, 200 km jugoistočno od Zagreba.
Djelujući kao jedini proizvođač oklopnih borbenih vozila u Republici Hrvatskoj te glavni ugovaratelj tenkovskog programa i programa BOV-a AMV 8x8, Tvrtka je deklarirana i nominirana za strateškog partnera Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Hrvatskih oružanih snaga.
Proizvodni program obuhvaća vojni program i program teretnih vagona kao osnovne programe, ali isto tako inženjerijsku opremu te industrijsku kooperaciju u metaloprerađivačkoj industriji, kao dodatne aktivnosti.

ĐĐSV je certificiran sukladno EN ISO 9001, na polju razvoja, konstrukcije, proizvodnje i održavanja specijalnih vozila i opreme vojne namjene te građevinskih strojeva i čeličnih konstrukcija.

 

Proizvodni program

Oklopno modularno vozilo na kotačima AMV 8x8

oklopno modularno vozilo Patria AMV 8x8Tekuća serijska proizvodnja kotačnog oklopnog vozila AMV 8x8 za Hrvatske oružane snage bazirana je na kooperaciji između ĐĐSV-a i finske tvrtke PATRIA, ostvarena kroz potpuni prijenos tehnologije.
Aktivni ugovor za MORH omogućuje sinergiju vlastitog iskustva s najnovijim tehnološkim standardima za bazna vozila, što rezultira punim potencijalom Tvrtke za:
- proizvodnju različitih tipova oklopnih vozila
- integraciju širokog spektra naoružanja
- opremanja vozila za specifične misije
- održavanje i tvorničku potporu tijekom životnog vijeka vozila AMV 8x8

Tipične osnovne konfiguracije:

- BOV-P12.7, s daljinski upravljanom strojnicom 12,7 mm
- BOV-ZP, zapovjedno borbeno oklopno vozilo
- BOV-San, oklopno sanitetsko vozilo
- BOV-Log, BOV za izvlačenje i popravke
- BOV-POB, BOV za protuoklopnu borbu

ĐĐSV ulaže veliki napor u nastupu na međunarodno tržište kao značajni proizvođač različitih tipova vozila.

Program osnovnog borbenog tenka

borbeni tenk M-84DĐĐSV je otpočeo s proizvodnjom tenkova u ranim osamdesetim. Zasnovan na licenci ruskog T-72, novi M-84 je od samog početka bio značajno unaprijeđen. Integracija sustava upravljanja paljbom omogućila je značajno povećanu vjerojatnost pogađanja cilja prvim hicem, a sprave s pojačivačima slike donijele su preciznu uporabu u uvjetima smanjene vidljivosti.
Od početka serijske proizvodnje proizvedeno je više od 700 tenkova iz porodice M-84, uključujući izvoz modela M-84AB u Kuvajt.


Program osnovnog tenka obuhvaća:
- M-84 & M-84A osnovni modeli tenka (u uporabi u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini),
- M-84AB (poboljšani M-84, izvezen u Kuvajt i prilagođen potrebama Kuvajtske vojske),
- M-84A4 (unaprijeđeni M-84, razvijen za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske), i
- M-84D - DEGMAN MBT - nova, modernizirana inačica, razvijena sukladno zahtjevima za modernizirane tenkove OSRH-a.

Kombinacija rješenja visoke tehnologije ugrađenih u M-84D i značajnog iskustva u održavanju najviše razine rezultirala je jedinstveni pristup ĐĐSV-a u nuđenju paketa modernizacije flote osnovnih tenkova. Paket održavanja, poboljšanja i modernizacije tenkova zasnovan je na strukturi otvorene arhitekture, u potpunosti prilagođen specifičnim zahtjevima i potrebama kupca.

Razminirač RM03

razminirač RM03Strojevi za razminiranje ušli su u portfelj ĐĐSV-a u ranim 2000-im, kao rezultat vlastitog razvoja. Najnoviji model teškog, visoko-efikasnog daljinski upravljanog stroja upotpunio je paletu opreme za razminiranje. Strojevi za razminiranje su certificirani za čišćenje protu-oklopnih i protu-pješačkih minskih polja, sposobni djelovati u svim vrstama terena i vegetacije, kao i u svim vremenskim i klimatskim uvjetima.

Teretni željeznički vagoni

teretni vagon Eanoss-zĐĐSV je jedini proizvođač teretnih željezničkih vagona u Republici Hrvatskoj. Kao referenca, tijekom godina Đuro Đaković je isporučio više od 12.000 teretnih vagona i više od 2.000 vagona-cisterni. Osim proizvodnje za Hrvatske željeznice, ĐĐSV je prisutan i na europskom tržištu u više zemalja, kao što su Njemačka, Francuska, Švicarska i zemlje Beneluksa.

 

 

 

 
© ĐĐ Specijalna vozila d.d. Zadnja izmjena: 14.02.2018