Početna stranica Profil tvrtke Lokacija Sustavi upravljanja Novosti Kontakt
Vojni program
Željeznički program
Strojna obrada
Savijanje
Rezanje
AKZ
Montaža
Zavarivanje
 
 

ĐĐSV na InnoTrans 2018, Internacionalnom Sajmu Transportne Tehnologije

Od 18. do 21. rujna 2018. Berlinski izložbeni prostor ponovno će biti najveća svjetska platforma za tehnologiju željezničkog prometa.

Više od 3.000 izlagača iz 60 zemalja izlagati će svoje proizvode i usluge u 41 izložbenih dvorana.

ĐĐSV s ponosom najavljuje da će ponovo izlagati svoje proizvode na tako važnom događaju.

Kao i prethodnih godina, ĐĐSV će imati štand smješten na otvorenom prostoru, na poziciji O/411, dok će teretni vagon tipa Shimmns-ttu biti izložen na željezničkom kolosijeku 3/405.

 

ĐĐ SPECIJALNA VOZILA d.d.: ugovor s francuskom tvrtkom ERMEWA o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. je s francuskom tvrtkom ERMEWA sklopila ugovor o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima. Vrijednost ugovora je 127,2 milijuna kn, a isporuke vagona počinju u četvrtom kvartalu 2018. godine i nastavljaju se tijekom 2019. godine.
Ovim ugovorom nastavlja se suradnja koja traje više od deset godina, a rezultat je kontinuiranih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i stalnom razvoju i unaprjeđenju odnosa s ključnim kupcima.

Vagoni tipa Shimmns su 4-osovinski zatvoreni vagoni za prijevoz kolutova lima, primarno za automobilsku industriju. Kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje, a od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom. Ovim sustavom omogućen je utovar i istovar korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara.

Vagon Shimmns prikazan na fotografijama bit će izložen na najvećem europskom sajmu transportnih tehnologija InnoTrans u Berlinu, u drugoj polovici rujna 2018. godine.

Ermewa Grupa je jedna od vodećih europskih tvrtki za iznajmljivanje teretnih vagona, s fokusom na vagone za prijevoz roba koje se koriste u industriji, poljoprivredi i graditeljstvu. Tvrtka operativno posluje u 30 zemalja.

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. je u prethodnih deset godina razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zapadnoeuropsko tržište, primarno se orijentirajući na konfiguracije usklađene sa specifičnim zahtjevima kupaca i krajnjih korisnika, uz uvažavanje najnovijih razvojnih trendova koji se uvode u europske željezničke sustave.
(Slavonski Brod, 26. kolovoza 2018.)

 

Isporuka teretnih vagona Falns

Sukladno Ugovoru s njemačkim i švicarskim naručiteljima o proizvodnji i isporuci teretnih vagona Falns, potpisanom u kolovozu ove godine, a nakon provedenog trodnevnog primopredajnog ispitivanja i završne kontrole od strane nadzornog organa kupca, dana 14.12.2012. (što je točno u skladu s Ugovorom) tvrtka ĐURO ĐAKOVIĆ SPECIJALNA VOZILA d.d. isporučila je ukupno ugovorenu količinu od 50 teretnih vagona.

Certifikacija vagona po TSI standardima, odobrenje za upotrebu vagona te proizvodnja ukupno ugovorene količine teretnih vagona ostvareni su  rekordnom roku, bez primjedbi na kvalitetu od strane nadzornog organa kupca i krajnjeg korisnika vagona.

Teretni vagon Falns, certificiran je prema važećim TSI standardima i ispunjava zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućit će transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.

Radi se o seriji specijaliziranih 4-osovinskih vagona namijenjenih za prijevoz rasutih tereta neosjetljivih na atmosferske utjecaje kao što su ugljen, pijesak, koks, ruda i slično.

 

Ugovori tvrtke ĐURO ĐAKOVIĆ SPECIJALNA VOZILA d.d. o proizvodnji i isporuci teretnih vagona serije Falns za njemačkog i švicarskog naručitelja

Aktivnosti društva ĐURO ĐAKOVIĆ SPECIJALNA VOZILA d.d., usmjerene prema promociji i plasmanu specijaliziranih teretnih vagona na tržište zapadne Europe, rezultirale su sklapanjem dvaju ugovora o proizvodnji i isporuci teretnih vagona tipa Falns, ukupne vrijednosti 32 milijuna kuna.

Prvim ugovorom, čija je vrijednost 16 milijuna kn, ĐĐSV d.d. će proizvesti i isporučiti teretne vagone serije Falns za tvrtku EURO-WAGGON GMBH iz Njemačke.

Drugim ugovorom će ĐĐSV d.d. proizvesti i isporučiti teretne vagone serije Falns za švicarsku tvrtku DIVERSIFIED INVESTMENTS S.A., a vrijednost mu je također 16 milijuna kn.

Riječ je o seriji specijaliziranih 4-osovinskih vagona namijenjenih za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje kao što su ugljen, pijesak, koks, ruda i slično.

Proizvodnja ugovorenih vagona bit će pokrenuta krajem trećeg kvartala, a vagoni će biti isporučeni do kraja 2012. godine.

 

Isporuka teretnih vagona Falns

Nakon provedenog primopredajnog ispitivanja i završne kontrole od strane nadzornog organa kupca, tvrtka ĐĐ SPECIJALNA VOZILA d.d. je dana 04.08.2012. godine isporučila pedeset teretnih vagona tipa Falns, proizvedenih po ugovorima s njemačkim i švicarskim naručiteljima potpisanim 2011.godine.

Radi se o seriji specijaliziranih 4-osovinskih vagona namjenjenih za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje kao što su ugljen, pijesak, koks, ruda i slično.

Vagon Falns, certificiran je prema važećim TSI standardima i ispunjava zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi,a svojim značajkama omogućit će transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.

 

Vagoni za njemačko tržište: uspješna suradnja iza koje stoji visokokvalitetan proizvod

Tvrtka ĐĐ SPECIJALNA VOZILA d.d. dana 14.03.2012. godine isporučila je četvrti kontingent od trideset teretnih vagona tipa Faccns i time završila proizvodnju prema Ugovorima potpisanim s njemačkim naručiteljima tijekom 2011. godine.

Primopredaja i isporuka izvršena je u nazočnosti predstavnika kupca i krajnjeg korisnika vagona koji su izrazili zadovoljstvo uspješnom suradnjom iza koje stoji visokokvalitetan proizvod.

Vagon Faccns, originalno razvijen i proizveden u ĐĐ SPECIJALNA VOZILA d.d., certificiran je prema važećim TSI standardima i ispunjava zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, kao i specifične zahtjeve kupca, a svojim značajkama omogućit će transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.

 

Isporučen treći kontingent teretnih vagona Faccns

Sukladno Ugovoru s njemačkim naručiteljima tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., 29.02.2012.godine izvršila je primopredaju i isporuku trećeg kontingenta od trideset teretnih vagona tipa Faccns.

Isporuka preostale količine teretnih vagona Faccns za njemačke naručitelje predviđena je sredinom ožujka 2012.g.

 

Isporuka teretnih vagona Faccns se nastavlja...

Kontinuitet isporuke teretnih vagona tipa Faccns nastavljen je 09.02.2012.g. primopredajom i isporukom drugog kontingenta od trideset vagona za njemačke naručitelje.

Isporuka preostale količine teretnih vagona Faccns za njemačke naručitelje predviđena je krajem veljače i početkom ožujka 2012.g.

 

Isporuka teretnih vagona Shimmns ttu

Sukladno Ugovoru s francuskim naručiteljem o proizvodnji i isporuci 45 teretnih vagona Shimmns ttu, tvrtka ĐURO ĐAKOVIĆ SPECIJALNA VOZILA d.d. je 26.01.2012. isporučila drugi kontingent od petnaest vagona Shimmns ttu.

Shimmns ttu je specijalizirani četveroosovinski vagon namijenjen za transport kolutova lima za auto industriju i predstavlja modernizaciju vagona Shimmns, prethodno razvijenog u ĐĐSV, koji je također plasiran prema zapadnoeuropskim kupcima u razdoblju 2008-2009.g.

Modernizacija vagona je rezultat vlastitog razvoja, a omogućila je veću pouzdanost i lakše rukovanje te, što je posebno važno, povećanu nosivost vagona.

Rezultati modernizacije i parametri vagona potvrđeni su ispitivanjem te dobivanjem novog TSI certifikata i Odobrenja za uporabu vagona koji će svojim značajkama omogućiti transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.

 

Isporuka teretnih vagona Faccns

Nakon provedenog primopredajnog ispitivanja i završne kontrole od strane nadzornog organa kupca, ĐĐ SPECIJALNA VOZILA d.d. dana 25.01.2012. godine isporučuje trideset teretnih vagona tipa Faccns, proizvedenih po ugovorima s njemačkim naručiteljima potpisanim tijekom 2011.godine, a čija protuvrijednost je preko 68 milijuna kn neto.

Vagon Faccns je četveroosovinski teretni vagon za prijevoz rasutih tereta (pijeska, šljunka i sl.) različitih granulacija. Vagon je opremljen pneumatskim sustavom za dozirano istresanje pored kolosijeka (nasipavanje željezničkih trasa) ili na transportnu traku za daljnji transport drugim transportnim sredstvima.

Vagon Faccns, originalno razvijen i proizveden u ĐĐ SPECIJALNA VOZILA d.d., certificiran je prema važećim TSI standardima i ispunjava zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, kao i specifične zahtjeve kupca, a svojim značajkama omogućit će transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.

Isporuka preostale količine teretnih vagona Faccns za njemačke naručitelje predviđena je tijekom prvog kvartala 2012.g.

 

Isporuka teretnih vagona Shimmns

Sukladno Ugovoru o proizvodnji i isporuci teretnih vagona Shimmns ttu sa francuskom tvrtkom NACCO s.a.s., ĐURO ĐAKOVIĆ Specijalna vozila d.d. isporučio je prvu od tri ugovorene tranše vagona.

Shimmns ttu vagon je namijenjen za transport kolutova lima za auto industriju i u odnosu na prethodno proizveden, vagon je moderniziran sa ugradnjom novog mehanizma za učvršćenje kolutova lima u transportu i povećanjem nosivosti vagona. Redizajn vagona u potpunosti je realiziran u ĐĐSV.

Provedene izmjene u konstrukciji vagona zahtijevale su i paralelno provođenje aktivnosti na izdavanje novog TSI certifikata i Odobrenja za uporabu vagona.

Naredne isporuke planiraju se za prosinac 2011. god. i siječanj 2012. god.

 

Ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona Falns između njemačke tvrtke EURO-WAGGON GmbH, švicarske tvrtke DIVERSIFIED INVESTMENTS S.A. i  ĐĐ Specijalna vozila d.d.

Pojačane aktivnosti tijekom ožujka i travnja i intenzivni pregovori s njemačkom tvrtkom EURO-WAGGON GmbH i švicarskom tvrtkom DIVERSIFIED INVESTMENTS S.A. o proizvodnji i isporuci teretnih vagona rezultirali su potpisivanjem dvaju ugovora o proizvodnji i isporuci teretnih vagona tipa Falns.

Ukupna vrijednost Ugovora za proizvodnju i isporuku teretnih vagona Falns potpisnog s tvrtkom EURO-WAGGON GmbH iznosi 2,8 milijuna EUR, dok je vrijednost ugovora potpisanog s  tvrtkom DIVERSIFIED INVESTMENTS S.A. 1,2 milijuna EUR.

Riječ je o seriji specijaliziranih 4-osovinskih vagona namijenjenih za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje kao što su ugljen, pijesak, koks, ruda i slično.

Proizvodnja ugovorenih vagona bit će pokrenuta tijekom drugog polugodišta 2011.g., a isporuka ukupno ugovorene količine vagona predviđena je u prvom kvartalu 2012.g.

 

Ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona Shimmns između francuske tvrtke NACCO S.A.S. i ĐĐ Specijalna vozila d.d.

Nastavak poslovne suradnje s francuskom tvrtkom NACCO S.A.S. iz Pariza rezultirao je potpisivanjem ugovora o proizvodnji i isporuci teretnih vagona tipa Shimmns.

Ukupna vrijednost posla je 2,58 milijuna EUR. Ugovor su potpisali g. David MacNaughton, predsjednik uprave tvrtke NACCO S.A.S. i g. Bartol Jerković, direktor ĐĐ Specijalna vozila d.d.

Riječ je o seriji suvremenih specijaliziranih vagona za transport kolutova lima, certificiranih prema važećem TSI sustavu za konvencionalni transeuropski željeznički sustav, čiju proizvodnju su ĐĐ Specijalna vozila d.d. započela tijekom 2007.g.

Proizvodnja ugovorenih vagona za francuskog kupca bit će pokrenuta početkom trećeg kvartala 2011.g., a isporuka vagona predviđena je za mjesec studeni i prosinac 2011.g.

 

Izrada prototipa teretnih vagona Faccns

U roku od samo tri mjeseca nakon potpisa ugovora, izrađena je projektna i konstrukcijska dokumentacija i proizvedena su dva prototipa vagona Faccns namjenjenih za prijevoz šljunka i pijeska.

Nakon provedenih internih mjerenja i ispitivanja, vagoni odlaze u Institut na ispitivanje karakteristika sukladno TSI propisima. Završetak ispitivanja planira se do kraja lipnja, a isporuka prve serije vagona u rujnu 2011. god.

Vagon Faccns projektiran i proizveden u ĐĐSV ima niz prednosti, od kojih je svakako najznačajnija znatno veći korisni volumen spremnika uz iste gabarite vagona, te mogućnost teleskopskog produljenja lijevaka za istresanje i korištenja transportne trake za pretovar na drugo transportno sredstvo.

Realno je za očekivati da će navedene, kao i druge prednosti Faccns vagona proizvedenih u ĐĐSV biti prepoznate kod korisnika vagona kao konkurentska prednost pri budućem ugovaranju.


 

ĐĐ Specijalna vozila na međunarodnom Sajmu Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe ASDA 2011

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.sudjelovala je na međunarodnom Sajmu vojne industrije koji se pod nazivom Adriatic Sea Defense & Aerospace održavao u Splitu od 29-31.03.2011.g.

Na Sajmu, koji je okupio oko 130 izlagača iz 20 zemalja, Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. je po prvi puta prikazao borbeno oklopno vozilo AMV 8x8 s daljinski upravljanom vatrenom stanicom tvrtke Kongsberg.

Izložbeni prostor tvrtke posjetili su Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, Predsjednik RH Ivo Josipović, ministar obrane Davor Božinović kao i brojne domaće i inozemne delegacije.

U sklopu održavanja Jadranske vojne izložbe ASDA 2011. na izložbenom prostoru tvrke Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., u nazočnosti ministra obrane Davora Božinovića potpisan je Memorandum o razumijevanju između Đuro Đaković Holding d.d.i Patria Land Systems Oy, po kojem će tvrtke zajednički nastupati na trećim tržištima.


 

ĐĐ Specijalna vozila na Sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX 2011

U organizaciji HGK ĐĐ Specijalna vozila d.d. su sudjelovala na Sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX 2011 koji je održan u Abu Dhabiju od 20. do 24. veljače 2011.g. Pored predstavljanja proizvodnog programa tvrtke, na Sajmu su obavljeni razgovori predstavnika ĐĐ Specijalna vozila d.d. i finske Patrije vezano za razvoj daljnje međusobne suradnje na proizvodnji borbenih oklopnih vozila.

 


 

Izvoz teretnih vagona Faccns u Njemačku

Kao rezultat pojačanih aktivnosti obrade njemačkog tržišta i intenzivnih pregovora provedenih tijekom proteklog tjedna, tvrtka  ĐURO ĐAKOVIĆ SPECIJALNA VOZILA d.d. i tvrtka On Rail Gesellschaft für Vermietung und Verwaltung von Eisenbahnwaggons mbH, sklopile su 23. veljače 2011.g. u Slav. Brodu ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona tipa Faccns.

Ukupna vrijednost posla je 9 milijuna EUR, a ugovor su potpisali g. Ulrich Swertz, predsjednik uprave ORV mbH i g. Bartol Jerković, predsjednik uprave ĐĐ Specijalna vozila d.d.

Riječ je o seriji četveroosovinskih teretnih vagona za prijevoz pijeska i šljunka različitih granulacija. Vagon je opremljen pneumatskim sustavom za dozirano istresanje pored kolosijeka (nasipavanje željezničkih trasa) ili na transportnu traku za daljnji transport drugim transportnim sredstvima.
Originalno razvijen u ĐĐ Specijalna vozila d.d., vagon Faccns ispunjava zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, kao i specifične zahtjeve kupca, a svojim značajkama omogućit će transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.


 

 
© ĐĐ Specijalna vozila d.d. Zadnja izmjena: 13.09.2018